Friday, 14 March 2014

Resipi Maggi Sedap


Demi mengurangkan kegugupan dalam penantian result SPM,
Aku bertekad untuk menghebahkan kepada anda semua satu resipi rahsia.

Actually, resipi ni kakak aku yang create.
Tapi, aku yang improve-kan, hehe.

So, bahan-bahan yang diperlukan adalah seperti berikut :
  • Maggi Big Kari
  • Lada sulah
  • Tepung jagung
  • Air
  • Cabai burung (Cili kecik yang warna hijau tu)
  • Telur
Let's proceed to cara-cara memasaknya, like a pro :D
  1. Panaskan air dalam periuk.
  2. Apabila air sudah menggelegak, masukkan maggi big kari.
  3. Then, kurangkan air supaya nanti lagi pekat.
  4. Seterusnya, masukkan cabai burung.
  5. Masukkan 1 sudu besar tepung jagung. (Kena masukkan cepat-cepat dan kacau cepat-cepat if tak nanti dia berketul-ketul)
  6. Masukkan lada sulah.
  7. Akhir sekali, masukkan telur yang telah pecah.
Believe it or not, tepung jagung akan pekatkan masakan anda seperti mana sizzling mee di food court disediakan. Selamat mencuba!
Oh give me a credit if menjadi and sedap. Btw this is served for 2 people :)

*ketawa berdekeh-dekeh sambil ketuk-ketuk lantai*