Demi mengurangkan kegugupan dalam penantian result SPM,
Aku bertekad untuk menghebahkan kepada anda semua satu resipi rahsia.
Actually, resipi ni kakak aku yang create.
Tapi, aku yang improve-kan, hehe.
So, bahan-bahan yang diperlukan adalah seperti berikut :
- Maggi Big Kari
- Lada sulah
- Tepung jagung
- Air
- Cabai burung (Cili kecik yang warna hijau tu)
- Telur
Let's proceed to cara-cara memasaknya, like a pro :D
- Panaskan air dalam periuk.
- Apabila air sudah menggelegak, masukkan maggi big kari.
- Then, kurangkan air supaya nanti lagi pekat.
- Seterusnya, masukkan cabai burung.
- Masukkan 1 sudu besar tepung jagung. (Kena masukkan cepat-cepat dan kacau cepat-cepat if tak nanti dia berketul-ketul)
- Masukkan lada sulah.
- Akhir sekali, masukkan telur yang telah pecah.
Believe it or not, tepung jagung akan pekatkan masakan anda seperti mana sizzling mee di food court disediakan. Selamat mencuba!
Oh give me a credit if menjadi and sedap. Btw this is served for 2 people :)
*ketawa berdekeh-dekeh sambil ketuk-ketuk lantai*